Wat zijn de kernwaarden van een school? Zet het primair onderwijs social media in om nieuwe (en huidige) ouders en kinderen te bereiken? Heeft de school een duidelijke huisstijl, eigen logo en gebruiksvriendelijke website? Sjoege is een onderwijscommunicatie-onderzoek onder 100 scholen binnen het primair onderwijs gestart.

In ons werkveld komen we uiteenlopende voorbeelden tegen van onderwijscommunicatie: geslaagd én soms minder geslaagd. Er zijn veel communicatie-aspecten in het onderwijsveld die nog onderaan op de prioriteitenlijst van een school staan, denk aan de inzet van social media, een duidelijke visuele identiteit of concreter: de mate van bereikbaarheid. Sjoege is benieuwd hoe scholen ‘scoren’ op onze onderwijscommunicatie-ladder. We onderzoeken deze drie hoofdthema’s:
a. Scholen maken helder waar ze voor staan.
b. Scholen stellen zich open, toegankelijk en transparant op.
c. Scholen zetten verschillende communicatiekanalen in om met doelgroepen te delen wat er op school leeft en speelt.

Het onderzoek onder 100 scholen binnen het primair onderwijs is in september 2020 gestart. Doel is om ons werkveld te verkennen en inzichten op te doen die we toepassen in ons advies aan klanten en opdrachtgevers.

Interesse in het resultaat?
Als uw school belangstelling heeft in de resultaten van dit onderzoek, sturen we u deze graag toe. Laat het ons weten via: info@sjoege.nl. U ontvangt onze rapportage dan medio oktober.