Nieuws

Bijna de helft van basisscholen kiest ‘samen’ als belangrijkste kernwaarde

Maken Nederlandse basisscholen helder waar ze voor staan? Stellen ze zich open, toegankelijk en transparant op? En maakt de school gebruik van verschillende communicatiekanalen om met doelgroepen te delen wat er op school leeft en speelt? Speciaal voor het vijfjarig bestaan van Sjoege Onderwijscommunicatie voerde het bureau een onderzoek uit naar de online communicatiekracht onder 100 basisscholen. 

Lees verder

Sjoege start onderzoek ‘onderwijscommunicatie’ binnen het primair onderwijs

Wat zijn de kernwaarden van een school? Zet het primair onderwijs social media in om nieuwe (en huidige) ouders en kinderen te bereiken? Heeft de school een duidelijke huisstijl, eigen logo en gebruiksvriendelijke website? Sjoege is een onderwijscommunicatie-onderzoek onder 100 scholen binnen het primair onderwijs gestart.

Lees verder

Crisisbeheersing in de praktijk: uw school, een veilige plek voor alle kinderen…

Een rechtszaak, ontevreden ouders, een peuter die onverwacht thuis komt te zitten. En als klap op de vuurpijl: ouders die hun kinderen van school halen. Wat moet je als schoolbestuur doen als je onverwachts in de problemen komt? Een praktijkcase van een crisissituatie uit het primair onderwijs. Aan het woord Jan Scholten (Senior Communicatieadviseur bij Sjoege en crisiscommunicatie-expert).

Lees verder

Inschrijven nieuwsbrief